Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Eintopf z kurek i dorsza

przepis:

200 g polędwicy z dorsza

200 g kurek

1 cebula

1 ząbek czosnku

150 ml śmietany 30%

1 łyżka przecieru pomidorowego

sól, pieprz

1 łyżeczka tymianku

1 łyżka oleju

posiekana pietruszka

Kurki oczyścić i  opłukać.

Cebule pokroić w kostkę, a następnie zeszklić na rozgrzanym oleju.

Dodać kurki i chwile razem smażyć.

Do grzybów dodać śmietanę,sól, pieprz, zmiażdżony ząbek czosnku i tymianek, przecier pomidorowy oraz kawałki dorsza.

Dusić razem aż grzyby i rybą będą miękkie. W razie potrzeby dodać wodę.

Gotową potrawę posypać posiekaną pietruszką.