Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Mus dyniowo-pomarańczowy z bananem i musli

przepis:

 0,5 szklanki pure z  upieczonej dyni hokkaido

1 banan

1 pomarańcza

2 łyżki posiekanych orzechów włoskich

2 łyżki płatków owsianych

 

Pomarańczę obrać, wyfiletować, Z pozostałej części po filetowaniu wycisnąć sok.

Banan pokroić.

Mus z dyni wymieszać  z sokiem pomarańczowym.

W pucharku  na dnie ułożyć część kawałków pomarańczy i banana. Posypać połową płatków i orzechów, polać  musem.

Na wierzchu mus posypać resztą płatków, orzechów i ułożyć  na nim resztę banana i pomarańczy.