Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Schab z karmelizowanymi figami i czerwoną cebulą

przepis:

2 kotlety schabowe bez kości

sól, pieprz, rozmaryn

olej

1 czerwona cebula

2 figi

1 łyżka kremu balsamicznego

 

Kotlety opłukać, osuszyć, lekko rozbić, oprószyć solą, pieprzem i rozmarynem. Odstawić na 2 godziny.

Cebulę obrać, pokroić w piórka.

Figi pokroić na ćwiartki.

Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć z obu stron kotlety schabowe. Dodać cebulę, przesmażyć, tak aby cebula była zeszklona.

Kotlety zdjąć z patelni.

Do cebuli dodać krem balsamiczny i figi, przesmażyć.