Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Pierogi z węgierkami

przepis:

 Farsz na pierogi:

śliwki węgierki (ilość w zależności od apetytu)

cynamon

Do polania pierogów:

płatki migdałowe

1 łyżka masła

1 łyżka miodu

 Zarobić ciasto na pierogi.

Śliwki opłukać, przekroić, usunąć pestki i pokroić na mniejsze kawałki. Posypać cynamonem.

Ciasto  na pierogi rozwałkować cienko, wykroić kółka. Nałożyć na nie śliwki, zalepić. Ugotować w osolonej wodzie.

Płatki migdałowe zrumienić na suchej patelni, dodać i roztopić masło i miód.

Gotowe pierogi polać masłem z migdałami.