Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Pieczona brukselka z migdałami

przepis:

300 g małej brukselki

sol, pieprz

1 łyżka oliwy

2 łyżki płatków migdałowych

Z brukselki zdjąć brzydkie liście zewnętrzne.

Brukselkę opłukać, osuszyć, wymieszać z oliwą, solą i pieprzem.

Płatki migdałowe zrumienić na suchej patelni.

Brukselkę wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 C i piec ok 20 min. 

W trakcie pieczenia brukselkę  przemieszać, tak aby zrumieniła się ze wszystkich stron.

Pod koniec pieczenia brukselkę posypać płatkami migdałowymi.