Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Sałatka z fasoli, śledzia, ogórka kiszonego i rukoli

przepis:

 1 płat  śledzia (Matjas)

1 ogórek kiszony

garść rukoli

0,5 czerwonej cebuli

0,5 szklanki ugotowanej fasoli "Jasiek"

pieprz

olej

sok z cytryny

Płat śledzia opłukać, osuszyć, pokroić, a następnie skropić sokiem z cytryny i oprószyć pieprzem.

Rukolę opłukać, osuszyć.

Cebulę pokroić w piórka.

Ogórek przekroić wzdłuż na cztery części, a następnie pokroić na kawałki.

Ogórek, kawałki śledzia wymieszać z fasolą, cebulą i rukolą. Skropić  olejem.