Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Frykadelki z ziemniaków, łososia i zielonego groszku

przepis:

ok. 300 g ziemniaków

ok. 100 g łososia

0,5 szklanki mrożonego groszku

0,5 cebuli

1 jajko

sól, pieprz

bułka tarta 

sok z cytryny

olej

 

Łososia skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, a następnie ugotować na parze.

Ziemniaki obrać, opłukać, ugotować w osolonej wodzie. 

Po ugotowaniu ziemniaki odcedzić i dokładnie podusić na pure.

Groszek zblanszować.

Pokrojoną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju.

Do ziemniaków dodać jajko, sól, pieprz, dobrze wyrobić, a na koniec dodać kawałki ugotowanego łososia i groszek.

Z masy uformować podłużne kotlety, obtoczyć je z bułce tartej i usmażyć na oleju.