Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Fasola Jaś z papryką i selerem naciowym

przepis:

4 łodygi selera naciowego

1 czerwona papryka

1 cebula

2 ząbki czosnku

1 szklanka ugotowanej na sypko fasoli Jaś

2 łyżki przecieru pomidorowego

sól, pieprz

1 łyżeczka cząbru

2 łyżki oleju

 

Seler pokroić na kawałki.

Z papryki usunąć gniazdo nasienne, pokroić w paseczki.

Cebulę pokroić w piórka.

Olej rozgrzać w garnku, zeszklić na nim cebulę.

Dodać seler i paprykę, chwilę razem przesmażać. 

Następnie dodać fasolę, czosnek przeciśnięty przez praskę, przecier pomidorowy, sól, pieprz do smaku oraz cząber.

Podlać wodą tak aby warzywa były nią przykryte i dusić  aż papryka i seler będą miękkie.