Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Cukinia z ciecierzycą i mlekiem kokosowym

przepis:

 1 cukinia

1 szklanka ugotowanej ciecierzycy

100 ml mleka kokosowego

1 ząbek czosnku

2 łyżki posiekanych listków bazylii

1 łyżeczka przecieru pomidorowego

sól, pieprz, chili

1 łyżeczka soku z cytryny

1 łyżka oleju ryżowego

Cukinię pokroić w kostkę.

Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim cukinię.

Do cukinii dodać ciecierzycę, sól, pieprz, chili i zmiażdżony ząbek czosnku.

Podlać mlekiem kokosowym i dusić aż cukinia będzie miękka.

Pod koniec dodać przecier pomidorowy, posiekaną bazylię i sok z cytryny.