Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Spaghetti z musem z awokado i brokułami

przepis:

 1 awokado

1 ząbek czosnku

sól, pieprz

sok z cytryny

kilka różyczek brokułu

garść listków bazylii

1 łyżka oliwy lub oleju

200 g spaghetti z pełnego ziarna

 

Brokuł  podzielić na małe różyczki.

Spaghetti ugotować w osolonej wodzie.

W tej samej wodzie obgotować różyczki brokułu.

Awokado przekroić wzdłuż, usunąć pestkę, pokroić, skropić sokiem z cytryny.

Awokado, czosnek, bazylię i olej  zblendować. Dodać sól i pieprz do smaku.

Kilka listków bazylii drobno posiekać i dodać do musu.

Ugotowany makaron wymieszać z musem z awokado i brokułami.