Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Spaghetti z pieczarkami, szpinakiem i bazylią

przepis:

200 g pieczarek

2-3  garści baby szpinaku

1 łyżka przecieru pomidorowego

1 cebula

1 ząbek czosnku

2 łyżki posiekanych listków bazylii

sól, pieprz

olej

spaghetti

ser  grana padano

Pieczarki umyć, pokroić na  ćwiartki lub ósemki.

Czosnek i cebulę pokroić.

W garnku rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę i czosnek, następnie dodać pieczarki, sól i pieprz.

Grzyby smażyć do odparowania wody.

Do grzybów dodać  przecier pomidorowy, szpinak, bazylię i  smażyć ok. 2 min.

Makaron ugotować, wrzucić do garnuszka z grzybami, wymieszać. Na koniec posypać utartym serem grana padano.