Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Brązowy bulgur z cukinią

przepis:

0,5 szklanki brązowego bulguru (grubego)

1 mała cukinia

0,5 cebuli

1 łyżka oleju

1 łyżeczka pul biber

1 łyżeczka suszonej mięty

sól

1 szklanka wrzącej  wody

 

Kaszę opłukać, a następnie odsączyć.

Cebulę  drobno pokroić.

Cukinię pokroić w kostkę.

Olej rozgrzać w garnku, dodać cebulę, posolić ją i smażyć aż się zeszkli.

Do cebuli dodać miętę i  bul biber. Smażyć chwilę, a następnie dodać bulgur i cukinię, pomieszać i dodać wrzącą wodę.

Kaszę gotować do momentu aż  wchłonie wodę.

Garnek z kaszą schować "pod kocyk"  na pół godziny.