Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Bakłażan z mograbieh

przepis:

1 bakłażan

1 cebula

1 ząbek czosnku

2 łyżki oleju

1 łyżka przecieru pomidorowego

1 łyżeczka czerwonej papryki

sól, pieprz

natka pietruszki

6 łyżek mograbieh

Mograbieh gotować przez około  20 minut w osolonej wodzie, a następnie odcedzić na sitku. Mograbieh powinien być al dente.

Bakłażan pokroić w kostkę.

Cebulę pokroić i zeszklić na  rozgrzanym oleju. Dodać bakłażan i smażyć mieszając aż zmięknie.

 Do bakłażana dodać zmiażdżony ząbek czosnku, przecier pomidorowy, sól, pieprz i  paprykę.

Podlać niewielką ilością wody i gotować ok. 15 minut.

Na koniec do bakłażana dodać ugotowany mograbieh.

Danie posypać posiekaną natką pietruszki.