Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Sałatka z pietruszki i gruszki

przepis:

2 pietruszki

1 gruszka Konferencja

2 łyżki posiekanych orzechów włoskich

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

sok z połowy cytryny

1 łyżka oleju ryżowego

sól, cukier, pieprz

chili w nitkach

Pietruszkę obrać, opłukać, przekroić wzdłuż na pół, a następnie pokroić w plasterki.

Plasterki pietruszki ugotować w lekko osolonej i posłodzonej wodzie.

Po ugotowaniu pietruszkę odcedzić.

Gruszkę obrać, przekroić wzdłuż na ósemki, pokroić w plasterki.

Pietruszkę i gruszkę wymieszać z orzechami, posiekaną natką pietruszki, skropić sokiem z cytryny, dodać olej,  sól i pieprz do smaku.

Na wierzchu sałatki ułożyć nitki chili.