Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Zupa z ciecierzycy z kuskusem

przepis:

1 puszka ciecierzycy (400g)

1 marchew

1 pietruszka

kawałek selera

kawałek pora

2 ziemniaki

4 łyżki kuskusu

sól, pieprz

0,5 łyżeczki tymianku

0,5 łyżeczki papryki Pul Biber

ziele angielskie

1 mała cebula

1 łyżka oleju

posiekana zielona pietruszka

 

Warzywa obrać, opłukać.

Ziemniaki pokroić w kostkę, marchew, seler i pietruszkę pokroić na większe kawałki.

Warzywa  zalać 1 litrem wody, dodać sól i przyprawy, gotować do miękkości.

Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju.

Kiedy warzywa będą już prawie miękkie do zupy dodać odcedzoną ciecierzycę, przesmażoną cebulę i kuskus.

Do gotowej zupy dodać posiekaną natkę pietruszki.