Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Jaglanka na mleku kokosowym z bananami duszonymi w galaretce jabłkowej z chili

przepis:

1 banan

150 ml soku jabłkowego

kawałek chili

1 łyżeczka żelatyny

1/2 szklanki kaszy jaglanej

150 ml mleka kokosowego

150  ml wody

szczypta soli

Kaszę jaglaną opłukać  na sitku pod zimną bieżącą wodą.

W garnku doprowadzić do wrzenia wodę, dosypać do niej kaszę, dodać szczyptę soli.

Kaszę gotować na małym ogniu aż wchłonie wodę.

Do kaszy dolać mleko kokosowe i zagotować ją  ponownie.

Żelatynę rozmoczyć w połowie soku jabłkowego.

W garnuszku zagotować resztę soku jabłkowego z chili, dodać banan pokrojony w plastry.

Po zagotowaniu banana, dodać żelatynę, dokładnie wymieszać i ostudzić.