Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Kotlety z ciecierzycy i kurek

przepis:

1 szklanka ugotowanej ciecierzycy

1 szklanka kurek (z puszki)

0,5 czerstwej pszennej bułki

1 małe jajko

0,5 cebuli

sól, pieprz

2-3  łyżki posiekanej natki pietruszki

bułka tarta do obtoczenia kotletów

olej do smażenia

Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na łyżce oleju.

Bułkę namoczyć w wodzie, potem dobrze ją odcisnąć.

Ciecierzycę rozgnieść widelcem.

Kurki opłukać, odcedzić i pokroić.

Ciecierzycę, kurki, jajko i bułkę dobrze wymieszać. Do masy dodać sól, pieprz, przesmażoną cebulę i  posiekaną natkę pietruszki.

Uformować kotlety, obtoczyć je w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym oleju.