Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Kasza gryczana ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

przepis:

1 szklana ugotowanej białej kaszy gryczanej

ok. 100 g młodych liści szpinaku

2-3  pomidory suszone  (w oliwie)

1 ząbek czosnku

0,5 cebuli

sól, pieprz

1-2 łyżki oleju

Liście szpinaku opłukać, usunąć ogonki, osuszyć.

Pomidory pokroić.

Cebulę i czosnek  pokroić w kostkę.

Olej rozgrzać w garnku, zeszklić na nim cebulę i czosnek.

Następnie dodać szpinak i  suszone pomidory.

Kiedy szpinak "zwiędnie" dodać do niego kaszę, wymieszać i  chwilę razem smażyć. Na koniec doprawić solą i pieprzem.