Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Pierogi z nadzieniem z ziemniaków, szpinaku i fety

przepis:

Farsz na pierogi:

 100 g młodego szpinaku

ok. 100 g fety

2-3 ziemniaki

0,5 cebuli

sól, pieprz

olej

masło klarowane

2 ząbki czosnku

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i podusić.

Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać listki szpinaku i smażyć aż zmiękną.

Do ziemniaków dodać pokruszoną fetę,  szpinak, doprawić solą i pieprzem.

Masą nadziewać pierogi i gotować je w osolonej wodzie.

Czosnek pokroić w plasterki i zrumienić na rozgrzanym maśle.

Ugotowane pierogi polać masłem z czosnkiem.