Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Muffinki z serem pleśniowym i orzechami

przepis:

250 g mąki pszennej

2 jajka

ok 3/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich

100 g sera pleśniowego Lazur

100 ml oleju

200 ml mleka

2 łyżeczki proszku do pieczenia

szczypta soli

rozmaryn

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i solą.

Jajka zmiksować z olejem i mlekiem, a następnie dodać je do mąki.

Wszystko  wymieszać łyżką, tak aby składniki dobrze się połączyły.

Jeśli ciasto jest zbyt  gęste dodać więcej mleka.

Do ciasta dodać posiekane orzechy i pokrojony w kostkę ser.

Ciasto wyłożyć do foremek na muffinki, posypać je rozmarynem.

Muffinki piec  20 min w piekarniku nagrzanym do temp 180 C.