Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Pierogi nadziewane brokułami i łososiem

przepis:

Farsz:

100 g łososia

kilka różyczek brokułu

1 łyżka startego sera grana padano

sól, pieprz

2 ząbki czosnku

gałka muszkatołowa

1 łyżeczka posiekanej pietruszki

1 łyżka masła klarowanego

Ciasto na pierogi:

pszenna mąka

sól

gorąca woda

Z mąki, wody i soli, zagnieść elastyczne ciasto na pierogi.

 

Łososia i brokuły ugotować na parze.

Rybę i brokuły rozdrobnić, dodać ser i zmiażdżony ząbek czosnku.

Farsz doprawić solą, pieprzem i odrobiną  utartej gałki muszkatołowej.

Ząbek czosnku pokroić w cienkie plasterki, zrumienić je na klarowanym maśle, a następnie dodać posiekaną natkę pietruszki.

Farszem nadziewać pierożki, a następnie ugotować je w osolonej wodzie.

Gotowe pierożki polać masłem z czosnkiem i pietruszką.