Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Piersi z kurczaka z sosem jogurtowo-miętowym

przepis:

Ugotować ryż.

Piersi z kurczaka  umyć, osuszyć,  natrzeć solą i pieprzem.

Usmażyć na oleju z obu stron.

Miętę opłukac, posiekać.Przygotować sos: jogurt wymieszać z sokiem z limonki i miętą, przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Usmażone piersi  zdjąć z patelni. Na pozostały tłuszcz  włożyć ugotowany ryż i płatki z  orzechów laskowych.Smażyć chwilę na małym ogniu, ciągle mieszając.

Piersi kurczaka podawać z ryżem i  sosem jogurtowym.