Kotlety z bakłażana
przepis:
1 mały bakłażan
100 g sera feta
1 ząbek czosnku
0,5 cebuli
0,5 suchej bułki
1 jajko
1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
bułka tarta
olej
sól, pieprz
Bakłażan pokroić w kostkę i przesmażyć go na oleju.
Cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć na niewielkiej ilości oleju.
Do bakłażana dodać cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz i posiekaną natkę pietruszki.
Bułkę namoczyć w wodzie, a kiedy rozmięknie dobrze ją odcisnąć.
Bułkę i jajko dodać do bakłażana, dobrze wymieszać.
Do masy dodać pokrojoną fetę.
Z masy uformować kotlety, obtoczyć je w bułce tartej i piec z obu stron na rozgrzanym oleju.