Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Kotlety z bakłażana

przepis:

1 mały bakłażan

100 g sera feta

1 ząbek czosnku

0,5 cebuli

0,5 suchej bułki

1 jajko

1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki

bułka tarta

olej

sól, pieprz

 

Bakłażan pokroić w kostkę i przesmażyć go na oleju.

Cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć na niewielkiej ilości oleju.

Do bakłażana dodać cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz  i posiekaną natkę pietruszki.

Bułkę namoczyć w wodzie, a kiedy rozmięknie dobrze ją odcisnąć.

Bułkę i jajko dodać do bakłażana, dobrze wymieszać.

Do masy dodać pokrojoną fetę.

Z masy uformować kotlety, obtoczyć je w bułce tartej i piec  z obu stron na rozgrzanym oleju.