Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Buraczane placuszki

przepis:

1 jajko
1 szklanka mleka
1 szklanki mąki pszennej
30 g masła
szczypta soli
1 łyżeczka tymianku
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki ugotowanych, utartych (na tarce o grubych oczkach) buraków

Masło roztopić i ostudzić.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i solą.
Jajko roztrzepać w mleku, dodać masło, a następnie domieszać mąkę.
Do ciasta dodać buraki i tymianek.
Racuszki piec na suchej patelni teflonowej.
Gotowe placuszki podawać z jogurtem i miodem.