Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Ciasto na śmietanie z jagodami

przepis:

150 g dag mąki

125 ml słodkiej śmietany kremowej

125 g cukru pudru

cukier waniliowy

2 jajka

1 łyżeczka proszku do pieczenia

jagody


Śmietanę ubić z cukrem i cukrem pudrem.

Stale ubijając dodać kolejno jajka.

Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i dodać małymi porcjami do masy śmietanowej.

Ciasto wyłożyć na okrągłą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

Jagody umyć, osuszyć i ułożyć na cieście.

Ciasto piec ok. 30 min. w piekarniku nagrzanym do temp. 180° C.