Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Naleśniki z nadzieniem z ciecierzycy i suszonych grzybów

przepis:

5-6 cienkich naleśników
1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
garść suszonych grzybów
2 łyżki utartego grana padano
sól, pieprz
olej do odsmażenia naleśników

Grzyby opłukać, namoczyć w wodzie, a następnie ugotować do miękkości.
Ciecierzycę podusić widelcem, grzyby pokroić drobno.
Ciecierzycę, grzyby, połowę grana padano wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
Farsz nałożyć na naleśniki, zwinąć je w rulony, opiec z obu stron na rozgrzanym oleju.
Gotowe naleśniki posypać pozostałym serem.