Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Czekoladowy mus z ricotty

przepis:

250 g ricotty
2 łyżki syropu klonowego
2 łyżki kakao

Serek, syrop klonowy i kakao zmiksować na puszystą masę.

Frużelina:
0,5 szklanki mrożonych wiśni
0,5 szklanki mrożonych czarnych porzeczek
1-2 łyżki cukru
150 ml wody
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

Wodę zagotować z cukrem, dodać owoce.
Chwilę gotować, a następnie dodać mąkę ziemniaczaną rozmieszaną w niewielkiej ilości wody.
Gotować aż zgęstnieje.

Na dno 3 szklanek wyłożyć połowę frużeliny,  następnie mus czekoladowy, a na wierzchu resztę owoców.