Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Naleśniki z porem i cukinią

przepis:

1 mała cukinia
biała część pora
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka tymianku
1 łyżka oleju
sól, pieprz
4 nalesniki
masło klarowane do odsmażenia nalesników


Cukinę utrzeć na tarce o grubych oczkach.
Por pokroić w krążki.
Na patelni rozgrzać olej usmażyć na nim do miękkości por i cukinię i zmiażdżony ząbek czosnku.
Farsz posolić, dodać pieprz i tymianek.
Farsz nałożyć na naleśniki, zwinąć je w rulony, obsmażyć na klarowanym maśle z obu stron.
Podawać polane sosem pomidorowym i posypane fetą.

Sos pomidorowy

2 łyżki przecieru pomidorowego
100 ml wody
1 łyżka oleju
sól, pieprz
1 łyżeczka tymianku

Przecier pomidorowy przesmażyć na rozgrzanym oleju, dodać wodę, tymianek, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Sos zagotować.