Pappardelle z naleśników w kremowym sosie z brokułami
przepis:
4 usmażone naleśnikikilka różyczek ugotowanego brokułu
1 łyżka masła
125 ml śmietany 30%
1 mała cebula
1 ząbek czosnku
3-4 łyżki utartego grana padano
sól, pieprz , gałka muszkatołowa
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Naleśniki zwinąć w rulony i pokroić w paski.
Czosnek i cebulę drobno posiekać.
Masło roztopić, dodać czosnek i cebulę. Smażyć chwilę, a następnie dodać śmietanę oraz grana padano.
Kiedy ser się roztopi, a sos zgęstnieje doprawić go solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Do sosu dodać paski naleśników, brokuły i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać i chwilę podgrzewać.