Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Pappardelle z naleśników w kremowym sosie z brokułami

przepis:

4 usmażone naleśniki
kilka różyczek ugotowanego brokułu
1 łyżka masła
125 ml śmietany 30%
1 mała cebula
1 ząbek czosnku
3-4 łyżki utartego grana padano
sól, pieprz , gałka muszkatołowa
1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Naleśniki zwinąć w rulony i pokroić w paski.
Czosnek i cebulę drobno posiekać.
Masło roztopić, dodać czosnek i cebulę. Smażyć chwilę, a następnie dodać śmietanę oraz grana padano. 
Kiedy ser się roztopi, a sos zgęstnieje doprawić go solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Do sosu dodać paski naleśników, brokuły i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać i chwilę podgrzewać.