Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Chipsy marchewkowe z rozmarynem

przepis:

2 marchewki

sól

rozmaryn

1 łyżka oleju ryżowego

 

Piekarnik rozgrzać do temp. 150 C.

Marchew obrać, opłukać i pokroić cienko wzdłuż. Najlepiej do tego celu użyć obieraczki do warzyw.

Marchew wymieszać z solą, rozmarynem i olejem, a następnie ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem.

Blaszkę z marchwią włożyć do pieca na około 10 min. Po tym czasie wyłączyć ogrzewanie, zostawić w piekarniku nawiew i poczekać aż marchew wyschnie.

Przez cały czas należy kontrolować czy marchew nie brązowieje.