Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Schab przekladany serem

przepis:

schab środkowy

łagodny żółty ser

tymianek, sól, pieprz, olej

 .

Mięso umyć, osuszyć, lekko zbić tłuczkiem.

Natrzeć solą i pieprzem. Odstawić na godzinę do lodówki.

Schab obsmażyć w brytfannie na rumiano, mięso piec w piekarniku przez 40 min w temp 200° C (podlewać od czasu do czasu wodą).

Ser pokroić w plastry.

Schab wyjąć z piekarnika, ostudzić, ostrym nożem ponacinać głęboko. Każde nacięcie oprószyć tymiankiem, włożyć w nie plastry sera. Schab ponownie włożyć do piekarnika i zapiekać ok. 20 min.