Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Sałatka z zielonej soczewicy, bakłażana i pora

przepis:

 1 mały bakłażan

biała cześć pora

1 szklanka ugotowanej zielonej soczewicy

1 łyżka przecieru pomidorowego

sól, pieprz, czerwony pieprz

cząber

świeże listki tymianku

olej do smażenia

 

Bakłażan pokroić w kostkę.

Por pokroić w krążki.

Na patelni rozgrzać olej, usmażyć na nim por.

Por zdjąć z patelni,  a na pozostałym tłuszczu usmażyć bakłażan.

Usmażone warzywa wymieszać z soczewicą, dodać sól, pieprz, cząber i przecier pomidorowy.

Wszystko razem chwilę smażyć.

Gotowe danie posypać czerwonym pieprzem i świeżym tymiankiem.