Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Pierś z kurczaka z pieczarkami i zielonym groszkiem

przepis:

2 piersi  z  kurczaka20 dag  pieczarek1 puszka zielonego groszkusiekana natka pietruszki

serek mascarpone1 cebula, 2 ząbki czosnku

olej2 łyżki mąki1/3 szklanki białego wytrawnego winasól, pieprz, ugotowany ryż.Kurczaka i pieczarki pokroić w plastry i obsmażyć na oleju z dodatkiem cebuli pokrojonej w piórka  i czosnku.

Dodać mąkę, zasmażyć i rozprowadzić białym winem.

Dusić ok. 2 minut, dodać serek  mascarpone  i gotować do momentu powstania kremowego sosu.

Dodać  zielony groszek, pietruszkę i przyprawy.

Podawać z białym ryżem.