Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Piersi z kurczaka w papryce

przepis:

2 piersi z kurczaka

1 papryka żółta

1 papryka czerwona

sól, pieprz

1-2  łyżeczki czerwonej papryki

szczypta ostrej papryki

1 szklanka słodkiej śmietanki

Piersi z kurczaka opłukać, pokroić na kawałki, posolić, popieprzyć.

Żółtą i czerwoną paprykę umyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić.

Do naczynia żaroodpornego włożyć mięso wymieszane z papryką, zalać śmietanką, dosypać łyżeczkę słodkiej papryki i trochę ostrej.

Wstawić do  dobrze nagrzanego piekarnika na ok. pół godziny.