Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Ryżanka z warzywami i kurczakiem

przepis:

2 kostki bulionu

15 dag ryżu

por

marchewka

20 dag fasolki szparagowej

15 dag pieczarek

pierś z kurczaka

sól

biały pieprz

szczypta gałki muszkatołowej

1/2 łyżeczki cząbru

Bulion rozpuścić w 1 litrze wody, wsypać ryż, gotować go przez 10 min.

Por przekroić wzdłuż na pół, umyć, pokroić ukośnie w półkrążki. Marchew pokroić w słupki.

Fasolkę umyć , pokroić na kawałki.

Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w plasterki.

Mięso umyć, pokroić na paseczki.

Por, fasolkę, marchewkę, pieczarki i mięso dodać do bulionu z ryżem. Gotować dalsze 15 min na małym ogniu. Zupę przyprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i cząbrem.