Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Pierś z kurczaka z porami

przepis:

2 pory mała papryczka chili garść orzeszków ziemnych 3 piersi z kurczaka olej sól sok z cytryny 5 łyżek  słodkiego sosu chili  . Pory umyć, przekroić na pół wzdłuż i pokroić skośnie na kawałki (3 cm). Papryczkę chili umyć, przekroić, usunąć pestki, pokroić na małe kawałeczki. Orzechy pokruszyć, uprażyć na patelni bez tłuszczu. Mięso umyć, pokroić  w kostkę (1 cm). Olej  dobrze rozgrzać na patelni , usmażyć na nim mięso. Oprószyć solą. Po chwili dodać orzechy, chwilę podsmażyć. Por i chili dusić   na tłuszczu ok 5 min, a potem połączyć z mięsem i orzechami. Przyprawić do smaku solą, sosem chili i sokiem z cytryny. Chwilę podgrzać. Podawać z ryżem.