przepis:
2 pory
mała papryczka chili
garść orzeszków ziemnych
3 piersi z kurczaka
olej
sól
sok z cytryny
5 łyżek słodkiego sosu chili
.
Pory umyć, przekroić na pół wzdłuż i pokroić skośnie na kawałki (3 cm).
Papryczkę chili umyć, przekroić, usunąć pestki, pokroić na małe kawałeczki.
Orzechy pokruszyć, uprażyć na patelni bez tłuszczu.
Mięso umyć, pokroić w kostkę (1 cm).
Olej dobrze rozgrzać na patelni , usmażyć na nim mięso. Oprószyć solą. Po chwili dodać orzechy, chwilę podsmażyć.
Por i chili dusić na tłuszczu ok 5 min, a potem połączyć z mięsem i orzechami.
Przyprawić do smaku solą, sosem chili i sokiem z cytryny. Chwilę podgrzać.
Podawać z ryżem.