Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Zielona zupa bazyliowa czyli tęsknota za wiosną

przepis:

10 dag szpinaku, por po pęczku natki pietruszki i bazylii 3 ziemniaki 1 l bulionu bułka pszenna na grzanki śmietana sól,  pieprz Szpinak, natkę i bazylię umyć, posiekać. Por oczyścić, umyć, pokroić w krążki. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić por i zieleninę, podsmażyć. Dodać ziemniaki, wlać bulion i gotować 20 min. Bułkę pokroić w kostkę, podpiec na patelni. Przestudzoną zupę zmiksować , przyprawić solą i pieprzem. Dodać śmietanę. Udekorować listkami bazylii i podawać z grzankami.