Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Naleśnki z cukinią i porem

przepis:

6 naleśników

biała część pora

1 mała cukinia

100 g sera feta

3 łyżki utartego grana padano

sól, pieprz, tymianek

olej

 

Sos pomidorowy:

3 łyżki przecieru pomidorowego

100 ml wody

1 ząbek czosnku

sól, pieprz

 

Przecier pomidorowy rozrobić  z wodą, dodać zmiażdżony ząbek czosnku, sol i pieprz, zagotować.

 
Cukinię utrzeć na tarce na grubych oczkach.

Por pokroić w krążki.

Łyżkę oleju rozgrzać na patelni, udusić na nim por i cukinię. Dodać do smaku sól, pieprz i tymianek.

Farsz nałożyć na naleśniki, posypać utartym serem i pokruszoną fetą.

Naleśniki zwinąć w chusteczkę, obsmażyć z obu stron na rozgrzanej oliwie.

Gotowe naleśniki polać sosem pomidorowym i posypać pokruszoną fetą.