Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Panga - chińskie wariacje

przepis:

2 filety z pangi rozmrozić, pokroić na mniejsze kawałki, skropić je sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć. Odstawić w chłodne miejsce na pół godziny.

Potem kawałki ryby moczyć w lekko ubitym białku, a następnie w mące ziemniaczanej i obsmażyć na oleju.

Upieczoną rybę zdjąć z patelni i odłożyć.

Na  oleju, który został z smażenia ryby smażymy   najpierw pokrojone  w talarki pieczarki. Zdejmujemy je z patelni , a potem smażymy posiekany ząbek czosnku, posiekaną papryczkę chili i starty kawałek  świeżego imbiru i pokrojoną dymkę i paski czerwonej papryki.

Kiedy się zeszklą dodajemy do nich  pieczarki,   podlewamy rosołem , chwilę gotujemy,  a następnie dodajemy   kawałki ryby. Dusimy jeszcze ok 5 min.

Dosolić do smaku, podawać z ryżem na sypko.