Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Zupa gulaszowa

przepis:

Wołowinę pokroić w kostkę, cebulę w piórka.

Na patelni rozgrzać  tłuszcz, podsmażyć na nim cebulkę i mięso. Przełożyć  do garnka, zalać bulionem, dodać łyżkę przecieru pomidorowego i gotować powoli do miękkości. cały czas uzupełniać wygotowany wywar.

Kiedy mięso będzie już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i  talarki marchwi.

Posolić,  dodać majeranek, kminek, rozgnieciony ząbek czosnku, łyżeczkę słodkiej papryki i trochę ostrej papryki.

Gotową zupę podawać z kluseczkami kładzionymi.