Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Kolorowa rolada schabowa

przepis:

Kawałek schabu przekroić wzdłuż, rozłożyć jak "książkę" , rozbić lekko tłuczkiem, posolić  popieprzyć z obu stron.

Mięso mielone wyrobić z bułką (namoczoną i odciśniętą)  i z roztrzepanym jajkiem, dodać sól, pieprz i rozgnieciony ząbek czosnku.

Liście szpinaku obgotować w osolonej wodzie.

Czerwoną paprykę pokroić na podłużne paski.

Na rozłożone mięso ułożyć warstwę szpinaku, następnie mięso mielone z papryką.

Mięso zwinąć w rulon, obwiązać sznurkiem i  zawinąć w folię aluminiową.

Włożyć do naczynia  zakrytego żaroodpornego i piec w nagrzanym piekarniku do miękkości.