Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Roladki z soli i łososia w sosie koperkowym

przepis:

2 płaty soli kawałek łososia sól, pieprz, sok z cytryny Ryby opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Solę przekroić wzdłuż na połówki. Łososia podzielić na mniejsze kawałki, oczyścić z ości. Kawałki łososia zawinąć w płaty soli, spiąć wykałaczkami. Roladki ugotować nad parą (15 min). Gotowe polać sosem koperkowym Sos koperkowy: zielony koperek 1 łyżka masla 1 łyżka mąki 1/2 szklanki śmietany 30% sól, pieprz sok z cytryny Koperek opłukać, osuszyć, posiekać. Masło rozpuścić, dodać mąkę, zasmażyć nie rumieniąc. Dodać śmietanę, posolić, dodać pieprz, sok z cytryny i koperek.