przepis:
Na 3 porcje:
125 g sera homegenizowanego
75 g jogurtu naturalnego
1 łyżeczka soku z cytryny
0,5 łyżeczki skórki otartej z cytryny
2 łyżki miodu
puszka mango
2 łyżeczki żelatyny
65 ml śmietany kremówki
1 łyżka wiórków kokosowych
.
Owoce mango odsączyć z zalewy, zmiksować. Zostawić jeden płat do ozdobienia deseru.
Serek zmieszać z jogurtem, sokiem z cytryny, skórką cytrynową i miodem.
Dodać miąższ mango i dokładnie wymieszać.
Żelatynę rozpuścić w ciepłym soku z mango (50 ml) , ostudzić i dodać do masy jogurtowej.
Śmietanę ubić i delikatnie wymieszać ją z masą.
Przełożyć do salaterek i wstawić do lodówki.
Ozdobić kostkami mango i posypać prażonymi wiórkami kokosowymi.