Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Pierś z kurczaka po szanghajsku

przepis:

Piersi z kurczaka umyć pokroić na kawałki. Z 1 łyżki wódki, 10 łyżek ciemnego sosu sojowego, 2 ząbków czosnku (przeciśnięty przez praskę)   i 1 łyżki mąki ziemniaczanej zrobić zalewę. Włożyć do niej mięso, dobrze wymieszać  i odstawić do lodówki na pół  godziny. Marchewkę obrać , pokroić w plasterki. Zieloną fasolkę szparagową  pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać olej,  wrzucić mięso, smażyć  ciągle mieszając. Usmażone mięso zdjąć z patelni. Na pozostałym tłuszczu usmażyć marchew i fasolkę. Podlać wodą i dodać mięso. Chwilę dusić.