Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Fasola Jaś z cukinią

przepis:

1 młoda cukinia

1 szklanka ugotowanej fasoli Jaś

biała część pora

1 ząbek czosnku

1 łyżka przecieru pomidorowego

sól, pieprz

tymianek

olej

ser grana padano

 

Cukinię przekroić wzdłuż na ćwiartki, a następnie pokroić w plasterki.

Por pokroić w krążki.

W garnku rozgrzać olej, zeszklić na nim por i cukinię.

Dodać fasolę, podlać niewielką ilością wody, dodać sól, pieprz, tymianek, zmiażdżony czosnek i przecier pomidorowy.

Chwilę gotować, aż odparuje nadmiar wody.

Gotową potrawę  wyłożyć na talerz i posypać  płatkami grana padano.