Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Tarta z mascarpone i czekoladą

przepis:

2 żółtka

250 g sera mascarpone

250g sera ricotta

1 szklanka cukru pudru

1 łyżka mąki ziemniaczanej

5 dag płatków czekoladowych

1 łyżeczka cynamonu

zapach waniliowy

kruche ciasto   do wyłożenia tortownicy

Zółtka utrzeć na puszystą masę z cukrem.

Dodawać  porcjami sery,  mąkę ziemniaczaną.

Do gotowej masy serowej dodać zapach waniliowy, cynamon  i płatki  czekoladowe.

Kruche ciasto    rozwałkować, wyłożyć nim formę i wylać na nie masę.

Piec w piekarniku ok. 1 godziny w temperaturze 180 C.