Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Pulpeciki w sosie serowo-pieczarkowym

przepis:

Marchewkę obrać,  pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju.

Oczyszczone pieczarki, pokroić w plasterki i dodać do marchwi.

Podsmażyć, oprószyć mąką. Stale  mieszając dodać bulion i gotować ok. pół. godziny.

Do mięsa mielonego dodać bułkę, jajko, sól i pieprz.  Zrobić małe pulpeciki.

Obsmażyć je ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu.

Do  sosu z pieczarek dodać starty żółty ser i podgrzać, aż całkowicie się rozpuści i wtedy dodać  do niego pulpeciki.