Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Warzywne tagliatelle

przepis:

 . dymka marchew papryczka chili kukurydza z  puszki sól,  pieprz, oliwa ząbek czosnku tagliatelle Makaron ugotować. Marchewkę obrać, pokroić w cienkie plasterki. Papryczkę  chili wypestkować i pokroić  w drobną kostkę. Dymkę pokroić. Na rozgrzanym oleju  zeszklić czosnek przeciśnięty przez praskę.  Dodać chili i marchewkę. Chwilę podsmażyć ciągle  mieszając. Następnie dodać dymkę i kukurydzę. Posolić, dodać pieprz, odrobię wody i  chwilę dusić warzywa. Warzywa dodać do makaronu i posypać  startym parmezanem.