Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Zupa z cukinii i fasolki szparagowej

przepis:

25 dag fasolki szparagowej 1 młoda cukinia 2 pory (białe części) gęsta śmietana 1 żółtko 1 łyżka koperku 1 łyżeczka suszonego cząbru 1/2 łyżeczki suszonego tymianku sól, pieprz Fasolkę pokroić na kawałki. Cukinię umyć , pokroić na plasterki, a później na ćwiartki. Pory przeciąć wzdłuż na połowy, opłukać, pokroić na cienkie plasterki. W  garnku rozgrzać  masło,  włożyć  na nie fasolkę, cukinię  pory i zeszklić. Dodać  wodę i gotować do miękkości. Żółtko wymieszać ze śmietaną. Dodawać po trochę gorącą zupę, tak aby sie nie zważyła. Przyprawić ziołami solą i pieprzem. Posypać koperkiem