Ta strona używa pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w ustawieniach swojej przeglądarki. Dowiedź się więcej. [x]

Sola zapiekana w śmietanie

przepis:

50 dag filetów z soli

sól, pieprz

mąka

1 szklanka śmietany

10 dag żółtego łagodnego sera

koperek

Filty osolić, oprószyć pieprzem obtoczyć w mące.

Porcje ryby obrumienić na oleju, ułożyć w żaroodpornym naczyniu.

Ryby obsypać 1/3  startego żółtego sera.

Resztę sera i 1 łyżkę mąki wymieszać ze śmietaną.

Śmietanę osolić, dodać odrobinę pieprzu i posiekany koperek.

Rybę zalać sosem śmietanowym i wstawić do nagrzango piekarnika  na 15-20 min.